Ser det inte fantastiskt gott ut? Skagenröra är något jag alltid varit svag för! Saknade det en väldigt lång tid innan jag fann ett recept jag nu följt i några år.
Idag ändrade jag om det lite, och det blev fantastiskt gott med lite bättre textur i!
 
 
Vegagenröra:
  • 1 pkt iMat Fraiche från Oatly
  • lika del vegansk majonnäs av fritt val (länkar recept till min egengjorda här)
  • Hälsans köks filébitar 
  • En näve dill
  • en näve hackat noriark
  • 2 msk röd tångcaviar (fungerar lika bra med svart eller varför inte lite av båda?)
  • 1/2 hackad rödlök 
  • salt & peppar 
  • 1-2 st droppar liquid smoke (valfritt)

 
Skillnaden i detta recept från det jag brukar följa är att jag använde mig av hälsans köks filébitar. Annars fungerar vilket "köttigt" substitut som helst för att ersätta räkorna. Tofu brukar annars flertalet föredra, och det jag har använt mig av tidigare.  
 
 
Blanda sedan ihop allt, lägg det i någon tjusig förvaring i kylen och låt dra åt sig alla smaker några timmar, då är den som bäst! Fungerar självklart att ätas direkt om en vill det. Jag serverade min i en bakad potatis jag gör på följande vis:
 
För att baka potatis på lättast sätt, dvs få den riktigt krämig och mjuk helt igenom följer jag dessa steg:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Ta fram och borsta potatisen 
  3. Nagga den med en gaffel
  4. Micra på högsta värme  i 8-9 minuter 
  5. Lägg potatisen i en ugnsform och tillaga i cirka 15-20 minuter lite lägre än mitten av ugnen 
Till allt detta grillade jag några tomater i ugnen och fyllde potatisen med vegagenröran.