Hos mamma får en koka soppa på spik ibland, då vegosaker ofta är en bristvara. Med lite fantasi i skåpen så fick svamp, kryddor och teriyakisås lösa middagen. Hade velat ha i sesamfrön och champinjoner istället för kantareller, men det här blev riktigt gott det med. 
Solroskärnor i maten ger god konsistens! 
 
 
Solroskärnor är rika på bland annat vitamin E, magnesium och folat (kemiskt framtaget även kallat folsyra). 
 
Vitamin E - är en antioxidant som skyddar fettsyror från att brytas ned i kroppen. 
Magnesium - är en mineral många i Sverige har brist av och kan I BRIST leda till framförallt trötthet, depressioner och kramper. 
Folat - är ett näringsämne som hjälper cellernas ämnesomsättning och bildandet av röda blodkroppar. 
 
I övrigt innehåller de även en rad olika B-vitaminer och mineraler. 
 
VAD SOM BÖR NOTERAS är även att solroskärnor innehåller stor mängd omega-6 som är omdebatterat huruvida för stort intag är gott för dig eller ej. KADMIUM är även ett annat ämne det KAN finnas mycket av i kärnorna, beroende märke. Så ät i lagom mängd! Cirka 2 msk per dag är ok. Då är det enbart nyttigt :-) 
 
 
Nu till receptet igen... 
 
Ingredienser: 
 
  • 1 näve kantareller/1 konservburk 
  • 2 msk teriyakisås 
  • 1 msk pachoasås
  • Solroskärnor 
  • Paprikapulver 
  • Vitlökspulver 
  • Svartpeppar 
  • Några skvättar piripiri/annat starkt 
 
Såhär gör du: 
  1. Koka riset 
  2. Hårdstek svampen ihop med lite solroskärnor
  3. Tillsätt såserna och blanda sedan i kryddorna
  4. Stek på medelvärme tills såsen blivit kladdig och god 
  5. ÄT med ris och sallad !!!! 
 
Kraaaaaaam