Häromdagen blev jag sådär otroligt sugen på mammas gamla tacopaj. Då slog jag slag i saken och försökte mig på att veganisera den. OCH JAG LYCKADES! 
Gick med resterna till lillebror som slukade i sig allt på en kväll (det är för mig ett högt betyg hehe). 
Här nedan följer receptet...
 
Pajskal: 
  • ca 3-4 dl mjöl
  • 100 gram vegetabiliskt margarin
  • en skvätt iMat 
Fyllning: 
del 1
  • 500 gram sojafärs
  • Tacokrydda (vill  du inte använda en färdig brukar jag använda spiskummin, salt, peppar, ingefära, vitlök, cayenne och lite tomatpure efter smak)
  • 2 dl vatten
del 2
  • 1 pkt oatly iMat Fraiche  
  • 100 gram oatly påMackan
  • 100 gram silkestofu 
  • 50 gram jeezly ost (riven) 
  • 2 finhackade tomater (töm ur kärnorna och det där "blöta" hehe) 
  • några stjälkar salladslök
  • 1 finhackad gul lök 
  • salt, svartpeppar & vitpeppar
  • en kork vitvinsvinäger 
  • 1 msk mac n' cheese blandning från veganz i Berlin (bör kunna bytas ut mot bjäst och lite maizena)
  • 1 tomat
 
SÅHÄR GÅR DU TILLVÄGA:

  1. Sätt ugnen på 200 grader 
  2. Gör degen till pajskalet och arbeta ut i en form (kan behövas lägga till mer mjöl eller lite mer vätska)
  3. Förgrädda pajskalet 10 min 
  4. Stek del 1 och låt den svalna
  5. Mixa under tiden ihop silkestofu med påMackan och kryddor
  6. Rör i iMat fraiche 
  7. Vänd sedan i alla hackade grönsaker och rivna osten 
  8. Ta ut pajskalet som skall fått lite gyllene färg
  9. Fyll skalet med tacofärsen
  10. Bred på del 2 av fyllningen över färsen 
  11. Toppa med tunt skivad tomat 
  12. Grädda i cirka 20-40 minuter beroende på hur du vill ha den. Jag tog ut när den såg ut att vara färdig liksom. 
  13. LÅT STÅ i minst 20-30 min för att den skall ta sig lite, äts den direkt lär den vara rinnig. 
  14. Servera med en god guacamole och en härlig sallad och NJUT