
Häromdagen blev jag sådär otroligt sugen på mammas gamla tacopaj. Då slog jag slag i saken och försökte mig på att veganisera den. OCH JAG LYCKADES!
Gick med resterna till lillebror som slukade i sig allt på en kväll (det är för mig ett högt betyg hehe).
Gick med resterna till lillebror som slukade i sig allt på en kväll (det är för mig ett högt betyg hehe).
Här nedan följer receptet...
Pajskal:
- ca 3-4 dl mjöl
- 100 gram vegetabiliskt margarin
- en skvätt iMat
Fyllning:
del 1
- 500 gram sojafärs
- Tacokrydda (vill du inte använda en färdig brukar jag använda spiskummin, salt, peppar, ingefära, vitlök, cayenne och lite tomatpure efter smak)
- 2 dl vatten
del 2
- 1 pkt oatly iMat Fraiche
- 100 gram oatly påMackan
- 100 gram silkestofu
- 50 gram jeezly ost (riven)
- 2 finhackade tomater (töm ur kärnorna och det där "blöta" hehe)
- några stjälkar salladslök
- 1 finhackad gul lök
- salt, svartpeppar & vitpeppar
- en kork vitvinsvinäger
- 1 msk mac n' cheese blandning från veganz i Berlin (bör kunna bytas ut mot bjäst och lite maizena)
- 1 tomat
SÅHÄR GÅR DU TILLVÄGA:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Gör degen till pajskalet och arbeta ut i en form (kan behövas lägga till mer mjöl eller lite mer vätska)
- Förgrädda pajskalet 10 min
- Stek del 1 och låt den svalna
- Mixa under tiden ihop silkestofu med påMackan och kryddor
- Rör i iMat fraiche
- Vänd sedan i alla hackade grönsaker och rivna osten
- Ta ut pajskalet som skall fått lite gyllene färg
- Fyll skalet med tacofärsen
- Bred på del 2 av fyllningen över färsen
- Toppa med tunt skivad tomat
- Grädda i cirka 20-40 minuter beroende på hur du vill ha den. Jag tog ut när den såg ut att vara färdig liksom.
- LÅT STÅ i minst 20-30 min för att den skall ta sig lite, äts den direkt lär den vara rinnig.
- Servera med en god guacamole och en härlig sallad och NJUT

